samsung-dvm-5.jpg

Napjaink legkorszerűbb intelligens klímarendszerit a VRF, azaz változó hűtőközeg tömegáramú rendszerek jelentik. A VRF rendszerek rugalamas, szabadon alakítható megoldást nyújtanak az ipari és kereskedelmi létesítmények hűtésére és fűtésére. 


Napjaink egyik legkorszerűbb rendszereit a Samsung, DVM S néven készíti, melyet misem bizonyít jobban mint az idei évben elnyert tenderek tömkelege. 

 

A Samsung DVM-S rendszere jelenleg az egyik legkorszerűbb és leghatékonyabb megoldást nyújta ipari és kereskedelmi épületek hűtésére és fűtésére. A DVM S egy olyan innovatív VRF rendszer, mely 3. generációs SSC (Samsung Scroll Compressor) technológiat alkalmaz. Kettős digitális inverterével a DVM S elsőosztályú energiahatékonysággal és erőteljes hűtési-fűtési teljesítménnyel rendelkezik. 

 

Harmadik generációs technológia

A Samsung új, 3. generácós kettős inverter kompresszort és továbbfejlesztett porlasztórendszert alkalmaz, mely meghaladja a korábbi rendszerek teljesítményét. Az optimalizált energiahatékonyságnak köszönhetően jelentős energia takarítható meg.

 

Kettős digitális inverter

A kettős digitális inverter 2 kompresszorral is rendelkezik, melyek egyidejűleg működnek, ezért kiegyensúlyozott olajeloszlást, gyors hűtést-fűtést, valamint nagyobb energiahatékonyságot biztosítanak.

 

3. generációs porlasztórendszer

A kompresszor javított porlasztórendszere 20%-kal növeli a hűtöközeg áramlását a hagyományos termékekhez képest.

 

Megnövelt kompresszor élettartam

Az inverterből és fix kompresszorból álló hagyományos rendszereknél az egyik kompresszor mindig hosszabb ideig működik a másiknál, mely az adott kompresszor gyors elhasználódásához vezet. Ezzel értelemszerűen csökken a kompresszor tartóssága és élettartama. Azonban a DVM S Kettős Digitális Inverter rendszerében mindkét kompresszor a másikkal összhangban működik, így az átlagos kompresszor élettartam is megnövekszik.


Négy olajtárolós kapacitás

A nagy olajtároló kapacitásnak és alacsony OCR-nek (olajkeringetési hányados) köszönhetően a DVM S még akkor is megbízhatóan üzemel, ha magas helyre vagy hosszú vezetékrendszerre telepítették

 

PHE - lemezes hőcserélő

A hűtés és fűtés hatékonyságának növelése érdekében a DVM S rendszert lemezes hőcserélő típusú közbenső hűtővel látták el. Összevetve a piaci versenytársak hagyományos termékeivel, a PHE-vel a fűtési hatékonysága 30%-kal javul a Shell & Tube típusú közbenső segítségével, és 50%-kal a Double Tube típusú közbensőnek köszönhetően.

 

Adaptív szinuszhullám szabályozó

Az adaptív szinuszhullám szabályozó csökkenti a THD (összes harmonikus torzulás) értékét. Ezért a készüléknek nincs szüksége árnyékolt vezetékre a kommunikációhoz.

 

Automatikus próbaüzemeltetés

A DVM S Smart rendszere ön-diagnosztizálásra, automatikus próbaüzemeltetésre, automatikus menedzsmentre és mobil adatmegosztásra is alkalmas. Mivel a rendszert okostelefonról vagy tabletről is irányíthatja, kezelése egyszerű és kényelmes.

 

Automatikus adatmentés

Hibás működés esetén a DVM-S kültéri egysége automatikusan elmenti az utolsó 30 perc működési adatait.

 

Extra hosszú csőtávolság és magas telepíthetőség

A Samsung DVM S akár 220 m csőtávolságot is lehetővé tesz, beltéri egységei nagy térben is kiváló teljesítményt nyújtanak. Ezzel a technológiával a rendszer telepíthetősége akár 110 méter magasságban is lehetséges, amely 20 emeletnek felel meg (5m szintmagassággal számolva)

 

Könnyű és biztonságos vezetékbekötés

Az apoláris kommunikáció a kültéri és beltéri egységek között könnyebbé teszi a kábelezési munkákat. Ez azért is biztonságos, mert a kültéri egység akkor is megóvja magát, ha a kommunikációs kábelt tévedésből elektromos csatlakozóhoz kötik.

 

Változatos bekötési lehetőségek különböző csatlakozó csonkokkal

A bekötéshez, elektromos hálózathoz és kommunikációhoz tartozó csatlakozó csonkok több irányból is hozzáférhetők, így sokkal kényelmesebbé teszik a DVM S beszerelését. A bekötőcsövek és elektromos vezetékek irányának meghatározásánál szabadon, elülső, hátsó, és jobb oldali csatlakozók közül választhat.

 

Beltéri hőmérséklet szabályozás

Anélkül, hogy megváltoztatná a kültéri egység beállításait, minden telepített rendszer rendelkezik beltéri hőmérséklet szabályozó funkcióval. Ez még nagyobb kényelmet kínál Önnek a hűtő és fűtő üzemmódokban egyaránt. (Hűtés 160C körül / Fűtés 360C körül)

 

Csendes működés az esti órákban

A DVM S egy olyan működés-szabályozó rendszert alkalmaz a kültéri ventillátorok esetében, amely 12 órán át nagy mértékben csökkenti a műdködését.

 

Széles hőmérséklet tartomány

Széles hőmérséklet tartományának köszönhetően A Samsung DVM S  480C és -200C között is üzembiztosan képes működni.

 

Korrozió és fagyálló

A hidrofil bevonat hatékony hőcserét biztosít, és késlelteti a deresedést, így kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt. A korróziógátló bevonat segít, hogy az egység ellenálljon a természeti elemek okozta korróziónak (korróziógátló epoxy bevonat).

 

Hűtés és Fűtés egyidőben

Egyetlen kültéri egység is képes az összes beltéri egységet hűtési és fűtési üzemmódban működtetni. A készülék arra is képes, hogy szükség esetén egyszerre hűtési és fűtési üzemmódban   működtesse azokat.

 

MCU csomag

A DVM S HR MCU csomagot használ, amely 32%-kal kisebb versenytársainál. Az MCU belső Be-/Kikapcsoló szeleppel rendelkezik, amely az EEV szelepvezérlés segítségével finom szabályzásra ad lehetőséget, a sub-cooler pedig elősegíti a finom hűtés-beállítást. 

 

Kapcsolódó letöltések:

pdf-icon.png  Samsung rendszerk kollekció katalógus

pdf-icon.png  Samsung Lineup 2014

pdf-icon.png  Samsung AHU KIT

pdf-icon.png  Oldalfali install manual

pdf-icon.png Légcsatornás install manual

pdf-icon.png Parapetes install manual

pdf-icon.png DVM-S telepítési útmutató

pdf-icon.png DVM-S WATER telepítési útmutató

pdf-icon.png Key options

 

 

TOVÁBBI VRF INFROMÁCIÓK

E-mail:  info@klima.hu

Telefon: +36(70)383 3520