1. Klímaszerelés: Profi szerelőcsapat

A klimatizálás alfája és omegája a szerelés! A legdrágább és legjobb minőségű klímaberendezés is órási bosszúságot tud okozni, ha nem hozzáértő kézbe kerül! Cégünk nagy szakmai tapasztalattal rendelkező klímaszerelők segítségével végzi a telepítést, a szerelés során pedig a legjobb minségű szerelési segédanyagokat használjuk fel!  2016.01.01-től kizárólag érvényes F-gáz engedéllyel rendelkező szakember végezheti klímaszerelést és beüzemelést:

 

https://nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu/kepesitett_szemelyek.php

 

További információ: Klímaszerelés

 

2. Szerelés előtti felmérés

Amennyiben igényt tart cégünk által nyújott klímaszerelésre, úgy ingyenes helyszíni felmérést biztosítunk. A helyszíni felmérés során a klímaszerelő ajánlatot tesz a válaszott klímaberendezés felszerelésésre (csövezés,elektoroms bekötés, cseppvíz elvezetés, stb.) és beüzemelésére, így a klímaberendezés felszerelésekor már nem érheti meglepetés!

 

3. Kiterjesztett karbantartás

A beüzemelést követően a vásárolt klímaberendezés bekerül nyilvántartásunkba, így Ön helyett mi vállaljuk, hogy a garanciális idő alatt folyamatosan követjük a vásárolt berendezés sorsát! Időben felhívjuk figyelmét a karbantartások szükséges elvégzésére és amennyiben igényt tart rá, úgy szerelőt is biztosítunk a munkálatok elvégzésére! Kiterjesztett garanciális szolgáltatásunkat természetesen a garanciáis időszak lejárta után is vállaljuk!

 

4. Garancia: Klímara és szerelésre

A gyártók érthető módon kizárólag a készülékekre vállalják a garanciát, ami bizonyos esetben akár 10 év is lehet (pl. Hitachi, lakossági felhasználás esetén). A klímaszerelésre a megfelelő engedéllyel rendelkező szerelőnek kell vállalnia a garanciát. A garancia legfontosabb feltétele, a garanciális feltételekben meghatározott évi 1 vagy 2x-i karbantartás, melyet számlával kell igazolni!

 

5. Inverter vagy On/off

2012.12.31-óta az Európa Únió területén tilos az on/off készlékek forgalmasa. Ennek ellenére még napjainkban is fel-fel bukkanak pár helyen. Ezek a készülékek nem csak, hogy jóval többet fogyasztanak, hangosabbak és kevésbé hatékonyak mint a korszerűbb invertes készülékek, szinte 100%-hogy nem hivatalos forrásból származnak, így a garanciális hátterük is megkérdőjelezhető. Az inverteres kompresszor 2016-ban nem extra, hanem alapfeltétel!

 

6. Teljesítmény: Hány kw-os készüléket válasszak?

A megfelelő teljesítményű készülék kiválasztása messze nem akkora ördőngőssék mint, ahogy azt előre gondolnánk. Az értékesített klímaberendzések több mint 70%-a 2,5 - 3,5 kW-os, a maradék 30% pedig 5-7 kW. Napjaink korszerű inverteres klímaberendezésivel már nem igazán beszélhetünk túlklimatizálásról, sokkal inkább pénzkidobásról, mivel pl. egy 5 kW-os berendezés soha sem fog 100% teljesítménnyel üzemelni egy 30m2-es szobában.

 

Javaslatok:

11-35m2, átlagos szigetelés, átlagos belmagasság, ny-i fekvés: 2,5 kW

36-45m2, átlagos szigetelés, átlagos belmagasság, nyi- fekvés: 3,5 kW

45-55m2, átlagos szigetelés, átlagos belmagasság, nyi- fekvés: 5,2 kW

55mm < átlagos szigetelés, átalagos belmagasság, nyi- fekvés: 7 kW vagy multi berendezés 2 beltéri egységgel

 

7. Zajszint:

Az hangnyomásszint a klímaberendezések egyik legfontosabb paraméter. A specifikációkban megadott hangnyomásszintek labor körülmények között lettek mérve, így a valóságban akár eltérő értékeket is mérhetünk megfelelő eszközzel. Az alacsony zajszintért a beltéri egység felépítése, mérete, lamella kialakítása felel, míg a kültéri egységért a minél nagyobb ventillátor lapát és a minőségi csapágyazás. Az érzékelt zajszintet a hűtött szoba kialakítása is belyosolhatja, csakúgy mint a textilek, szőnyegek, ágynemű, stb.

 

8. Légtisztítás

A korszerű klímaberendések por és pollenszűrővel vannak felszerelve. Ezek az egyszerű, mosható szűrők a porszemcséket szűrik, a levegő hatékony tiszítására ne alkalmasak. A felsőbb katergóriában már találkozni speciálisabb bevonatú szűrőkkel, mely ugyan úgy por és pollenszűrésre lettek tervezve, csak hatékonyabban végzik dolgukat. A legfejlettebb levegőtisztító rendszerek a vírusölő rendszerek (pl. Nord, Cold Plasma Ion), melyek negatív tölésű ionok kibocsájátával pusztítják a vírusokat.

 

9. Design

Napainkban a gyártók egyre több energiát fektetnek a beltéri egységeik megfejelnésének fejlesztésébe. A fehér beltéri egységekről nagy általánosságban elmondható, hogy idővel az UV sugárzástól besárgulnak. Ez csupán a különleges bevonatú, csúcskategóriás, méregdrága készülékeket nem érinti. Alaposan nézzen körbe webáruházunkban és válasszon olyan készüléket, melyel hosszú távon is el tudja képzelni az életét.

 

2015 kedvenc beltéri egysége: Nord Sahara sorozat

 

10. Energiafogyasztás

Napjainkban már a belépő kategóriás klímaberendezések is A energiabesorolással, azaz viszonylag magas SEER értékkel rendelkeznek. Szerencsére alapvető vásárlói igény a minél magasabb (A++ vagy A+++) energiahatékonysági besorolás, ugyanakkor elmondható, hogy ez messzen nem olyan fontos tényező egy klímaberendezésnél, mint sokan gondolnák. Egy klímaberendezés ugyanis átlagosan 50-70 órát üzemel, ami pl. egy hűtőszekrényhez képest gyakorlatilag 0-val egyenlő. Garanciális időtartamuk alatt, még a legalacsonyabb, A+++ fogyasztású készülékek se képesek behozni a felárukat!